Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Twents ziekenhuis buigt zich over rookverbod

De ondernemingsraad van Medisch Spectrum Twente buigt zich over een rookverbod op het hele terrein van het ziekenhuis. Werknemers mogen in dit rookverbod helemaal niet meer onder werktijd roken.

Vanaf juli dit jaar mag op het terrein van Medisch Spectrum Twente in Oldenzaal en Enschede niet meer worden gerookt. Er komt een (onbekende) straf te staan op roken bij de ingang. Ook roken in de auto is uit den boze.

Bedrijfskleding

Voor patiënten en bezoekers blijft op elke locatie een sobere rookruimte aanwezig. Het personeel mag daar echter geen gebruik van maken. Werknemers mogen zelfs helemaal niet meer roken onder werktijd. Wanneer ze dat wel willen, moeten ze het ziekenhuisterrein af en mogen ze geen bedrijfskleding dragen.

Verder

De directie van het ziekenhuis gaat met deze voornemens een stap verder dan de wettelijke anti-rookmaatregelen die op 1 juli van kracht worden. Het is nog niet bekend wanneer de ondernemingsraad op de rookplannen van de directie reageert. (RTV Oost)

Lees ook:

Medisch Spectrum Twente wil verbouwen na besmetting

Medisch Spectrum Twente benoemd Ten Cate

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.