Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Uitbreiding IC Westfriesgasthuis

Het Westfriesgasthuis breidt de afdeling intensive care uit met bedden, intensivisten en verpleegkundigen. Hierdoor stijgt de IC met een niveau waardoor patiënten nu langer dan drie dagen beademd mogen worden.

Bij een ziekenhuis met een lagere IC, moeten patiënten die worden beademd na drie dagen worden overgeplaatst naar een ziekenhuis met een hogere IC. Het Westfriesgasthuis kan nu operaties met een verhoogd risico uitvoeren, zoals een grote buikoperatie om een kwaadaardig gezwel weg te halen. Patiënten uit de regio’s West-Friesland, Waterland en de Wieringermeer kunnen nu ook voor intensieve zorg terecht in het Westfriesgasthuis. De de werving van nieuwe intensivisten is in volle gang.

Topklinische zorg

Univé en Achmea maken de uitbreiding van de IC financieel mogelijk. “Op basis van behaalde resultaten in het verleden is het vertrouwen van Univé en Achmea gewonnen om de IC verder te ontwikkelen”, aldus bestuursvoorzitter Patrick Edgar. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Bouwcollege pleit voor uitbreiding IC’s

Twee nieuwe toezichthouders Westfriesgasthuis

‘Westfriesgasthuis goes Hilton’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.