Uitstel Wet Zorg en Dwang niet uitgesloten

Als het aan minister De Jonge ligt, komt er geen uitstel van de Wet Zorg en Dwang (Wzd), maar hij houdt er wel rekening mee. Dat blijkt uit zijn reactie op een brief van diverse partijen in het veld, waarin zorgen worden uitgesproken over de invoering van de wet. De minister bepleit, of de wet nu wel of niet van kracht gaat per 1 januari 2020,  een ‘ontwikkeljaar’ voor de Wzd.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
iStock

Zeven brancheorganisaties hebben in april middels een brief om uitstel gevraagd van het in werking treden van de Wzd. Er is nog te veel onduidelijkheid over de Wzd. De brancheorganisaties geven aan dat ze zich daardoor niet voldoende kunnen voorbereiden op de invoering. De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) en de Vereniging van Artsen voor Verstandelijk Gehandicapten (NVAVG) stellen voor om 2020 als een overgangsjaar te beschouwen. Daartoe hebben ze de minister verschillende voorstellen gedaan.

Overgangsjaar

De minister zegt in zijn reactie de bezorgdheid serieus te nemen en wil de VGN en NVAVG tegemoetkomen in hun voorstel voor een overgangsjaar. Het

0
2123

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.