UMC Utrecht lanceert realtime patiëntportaal

Het UMC Utrecht presenteert vandaag het nieuwe patiëntportaal dat ‘verder gaat dan portalen van andere ziekenhuizen’.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
UMC Utrecht
Foto: ANP Bart Maat

Het patiëntenportaal is beschikbaar voor alle patiënten van 16 jaar en ouder en wordt gebruikt door alle zorgverleners en voor alle specialismen in het UMC Utrecht. Daarnaast worden alle medische gegevens (behandelverslagen, medicijnoverzicht, metingen, patiëntbrieven én definitieve uitslagen) direct beschikbaar gesteld aan de patiënt. Vanaf september 2015 krijgen ook patiënten onder de 16 jaar toegang tot het patiëntenportaal. In totaal worden ruim 320.000 patiënten bediend met het portaal. Het portaal is onderdeel van het epd en wordt geleverd door ChipSoft.

Eigen regie

Patiënten krijgen met het portaal meer inzicht in hun aandoening en zijn daardoor in staat om zelf de

6
195

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

6 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Als je en in een academisch en in een regionaal ziekenhuis wordt behandeld is er geen gegevensuitwisseling. Ook de huisarts wordt slecht geinformeerd. Patiënten moeten dan overal zelf achteraan en/of stteds aandringen op het versturen van brieven.
    DAt is het gevolg van allemaal een eigen portaal. Ik print steeds gegevens uit en speel postcode!

  3. En zo gaan we vrolijk verder met het verspillen van miljoenen ICT budget; bouwt ieder ziekenhuis zijn eigen portaal dat niet uitwisselbaar is met enig ander ziekenhuis en zit de patiënt straks met 10 verschillende inlogcodes voor al die verschillende portalen die geen van alle op elkaar lijken. Het Nictiz slaapt verder en ziekenhuizen worden ICT leveranciers in plaats van zorginstellingen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.