Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UMCG organiseert internationaal congres simulatieonderwijs

Mario Gibbels
Ruim 275 experts uit de hele wereld bezoeken van 16 tot en met 18 juni het Wenckebach Skills Center UMCG om de laatste technische snufjes te horen, zien en beleven op het gebied van medisch simulatieonderwijs.
UMCG organiseert internationaal congres simulatieonderwijs

Het congres met de titel ‘Linking high tech to high touch’ vindt voor het eerst plaats in Nederland. Het wordt georganiseerd door de Society in Europe for Simulation Applied to Medicine (SESAM) en het UMCG.

Simulatietraining

Speciale aandacht is er voor de inzet van simulatietraining in de opleiding van verpleegkundigen en ‘serious gaming’. Samen met een spelfabrikant heeft het UMCG een game ontwikkeld, waarmee artsen de techniek van kijkoperaties thuis achter hun eigen tv kunnen oefenen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat jonge artsen die vaak dit soort games spelen, niet alleen met meer plezier oefenen, maar ook over betere laparoscopische vaardigheden beschikken. (ICTzorg)

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

KNO-onderwijs UMC Utrecht via Telemedicine a la carte

Chiel Bos: ‘Opleiding eHealth komt er’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.