Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Umc’s en stakeholders pakken samen vergrijzing aan

Redactie Zorgvisie
Maandag 27 oktober gaat het Topinstituut Gezond Ouder worden (Ti-GO) officieel van start met een congres. Ti-GO verenigt zorgverleners, onderzoeksinstituten en bedrijven om gezamenlijk een nieuwe integrale aanpak ter verbetering van gezondheid en welzijn van ouderen te realiseren.

Nederlandse onderzoeksinstellingen, zorgorganisaties, verzekeraars en bedrijven zien kansen om een leidende positie te veroveren in de wereld op het gebied van de gezondheid van ouderen. Ti-GO richt zich zowel op medisch-technische als op sociaal-economische oplossingen.

Innovaties

De Ti-GO partners ontwikkelen technische innovaties zodat ouderen langer hun zelfstandigheid behouden en telemedicine-toepassingen voor monitoring op afstand van chronisch zieke ouderen. Ook biomedisch onderzoek naar het verouderingsproces zelf staat hoog op de agenda met doel nieuwe preventieve technieken en behandelingsmethoden te ontwikkelen.

Management van ouderenzorg

Op het sociaal-economische programma staat onder meer onderzoek naar factoren die bepalen of ouderen na hun 65ste willen en kunnen doorwerken. Staatssecretaris Bussemaker van VWS houdt op het oprichtingscongres een voordracht getiteld ‘Management van ouderenzorg’. (Zorgvisie – Berber Bast)

Lees ook:

RVZ vreest voor innovatie zorg

Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.