Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UMC’s gaan samenwerken bij inkoop

Mark van Dorresteijn
De acht academische ziekenhuizen gaan samen producten inkopen, met als doel scherpere prijzen en een betere kwaliteit. Het volume aan gekochte artikelen van alle acht academische centra samen bedraagt circa 1,8 miljard euro.
UMC’s gaan samenwerken bij inkoop

Om het enorme volume aan goederen dat de UMC’s kopen in goede banen te leiden, zijn acht productenteams gevormd. De teams werken ieder op hun eigen gebied, bijvoorbeeld voor artikelen op het gebied van hartchirurgie of voeding & facilitair. De verwachting is dat deze teams tien miljoen euro zullen besparen. Dit geld moet weer ten goede komen aan de zorg.

Inkoopregeling

Het gaat om onder andere wc-rollen, verband, injectienaalden, reageerbuizen, handschoenen, laboratoriumspullen en voeding. Zowel dure steriele wegwerpproducten als gewoon gips vallen onder de nieuwe inkoopregeling. Dankzij deze regeling wordt het verleden tijd dat twee UMC’s een sterk uiteenlopende prijs betalen voor exact hetzelfde product. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

NZa spoort verzekeraars aan tot selectieve zorginkoop

Op het inkoopbudget valt veel te besparen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.