Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UMCU ontwikkelt computerspel voor jonge arts

Redactie Zorgvisie
Het UMC Utrecht werkt aan de ontwikkeling van een serious game voor jonge artsen. Met dit computerspel kunnen beginnend artsen zich bekwamen in het nemen van beslissingen in situaties die zich weinig voordoen.

Het spel wordt ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Pam Kato die eerder jonge kankerpatiënten meer inzicht in hun ziekte gaf met het spel Re-Mission. Kato hoopt dat jonge artsen beter voorbereid zullen zijn op incidenten met het spelen van dit spel. “Juist doordat die incidenten weinig voorkomen, is het voor een dokter lastig er ervaring mee op te doen”, aldus Kato. Deze game moet artsen helpen in het nemen van beslissingen in acute situaties, waardoor vermijdbare fouten kunnen worden voorkomen.

Bewezen effectiviteit

De effectiviteit van serious gaming heeft Kato al bewezen met het spel Re-mission. Deze game was bedoeld de therapietrouw van jonge kankerpatiënten te bevorderen. In de game reizen de patiënten door het lichaam om kankercellen te vernietigen en te vechten met de neveneffecten van kanker en de kankerbehandelingen. De patiënten die gamen hadden hogere niveaus van chemotherapie in hun lichaam en namen hun antibiotica met grotere regelmaat. UMC Utrecht verwacht eind dit jaar het prototype van de game voor jonge dokters beschikbaar te hebben. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

Zorgmedewerkers bijgeschoold via computerspel

Artsen oefenen op babysimulator

UMC Utrecht meest favoriete zorgwerkgever

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.