Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Unal Zorg wint Agis Zorgverbeteraarsprijs 2008

De Agis Zorgverbeteraarsprijs 2008 is gewonnen door Unal Zorg uit Amsterdam. Unal Zorg richt zich op Turkse en Marokkaanse gezinnen met complexe problemen op het gebied van opvoeding, huishouding, financiën en verzorging.

Directeur Aysel Disbudak van Unal Zorg ontving op donderdag 24 april de prijs van 25.000 euro uit handen van juryvoorzitter Bert Huiskamp. De integrale aanpak en ondersteuning van de organisatie zorgen ervoor dat gezinnen uiteindelijk zelf de draad weer op kunnen pakken.

Kwaliteit zorg

Unal Zorg werkt met multi-probleemgezinnen. De gezinnen krijgen niet de juiste hulp of zorg, of doen pas een beroep op hulp- of zorginstellingen als hun problemen al zijn geëscaleerd. Met concrete en haalbare doelen werkt Unal samen met het gezin aan onder andere opvoedings- en ontwikkelingstaken. Alles is erop gericht om families uiteindelijk weer zelfstandig te kunnen laten functioneren. Onderdeel van de aanpak is buddyzorg. Unal biedt een maatjesproject voor ouders met een verstandelijke beperking, een vaderproject voor verstandelijk beperkte vaders en een vrouwen- en meisjesproject.

Zorggeld

Tot de top drie van de Zorgverbeteraarsprijs behoorden verder ‘het gezondheidsspreekuur’ van Gezondheidscentrum Venserpolder en ‘het kinderwijkteam Almere’ van Stichting Take Good Care. De Zorgverbeteraarsprijs is een initiatief van Agis Zorgverzekeringen. Dit jaar stond ‘zorg in de grote steden’ centraal en waren er 68 inzendingen. De jaarlijkse prijs is bedoeld om innovaties en verbetering in de zorg te stimuleren. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

‘Liesje’ wint de finale van Zorginnovatie 2007

RVZ vreest voor innovatie zorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.