Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

UZI-pas ligt vaak voor het grijpen

Annelies Vermeulen
De verleiding om met een UZI-pas niet volgens de juiste procedures te werken is groot. Dat blijkt uit onderzoek van Collis in samenwerking met SOZA onder zes apotheken in Amsterdam die actief gebruikmaken van de UZI-pas voor de uitwisseling van informatie in het kader van medicatiebewaking. Er is vooral gekeken naar de tijd die het inloggen of wisselen van gebruiker met de UZI-pas kost.
UZI-pas ligt vaak voor het grijpen

In de praktijk wordt een UZI-pas vaak bij een werkplek achtergelaten als men wegloopt, concludeert Collis. Dit gebeurt ook bij apotheken waar men actief de UZI-pas zegt te gebruiken of waar men al langere tijd met de pas werkt. Gebruikers lijken al snel de meest praktische aanpak te kiezen en de UZI-pas bij een werkplek achter te laten. Daardoor ligt de pas vaak voor het grijpen achter de balie.

Integratie

Geen van de apotheken gebruikt de UZI-pas volledig geïntegreerd vanaf het niveau van het operating system, waardoor meerdere logins nodig blijven.

Gebruikers

Een login met de UZI-pas duurt nu circa vijf seconden langer dan een login met username en wachtwoord. Het hele proces van het wisselen van gebruiker, met de UZI-pas, wordt door de apothekers gezien als een probleem. In sommige applicaties kan, als een gebruiker niet uitlogt, een volgende gebruiker zonder handeling verder werken. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

‘UZI-pas is niet veilig genoeg’

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.