Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vakbond stapt naar rechter om ‘wanbeleid’ Meavita

Mark van Dorresteijn
Vakbond Abvakabo FNV daagt de bestuurders van het failliete Meavita Nederland voor de ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam. Vakbondadvocaat Arno van Deuzen beticht de voormalige bestuurders van een ‘faillissement door schuld’.

De curatoren van het concern willen volgend jaar pas bekijken of de bestuurders aansprakelijk worden gesteld. Advocaat Van Deuzen hoopt op een zege bij de ondernemingskamer om zo de kans te vergroten dat zij ook daadwerkelijk schuldig worden bevonden aan het faillissement, met alle persoonlijk consequenties van dien.

Ontslagen

Er zijn nog geen ontslagen gevallen bij het ontmantelde en deels door de staat geredde Meavita, maar een grote reorganisatie is al aangekondigd. “Hierbij vliegen er honderden of duizenden werknemers uit”, meldt Van Deuzen. “Het personeel heeft zich de pestpokken gewerkt en hen valt niets te verwijten, de bestuurders wel.” Volgens de advocaat is een deel van het personeel al uit eigen beweging opgestapt.

Fraude

Het College Sanering Zorginstellingen constateerde deze zomer dat de ondergang van Meavita vooral aan het bestuur lag. Het management faalde, er werden miljoenenverliezen geleden op de thuiszorg en de administratie was niet op orde. Curator Frank Somers onderzoekt ook nog een aantal frauduleuze transacties. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Eigen falen leidde tot ondergang Meavita

Steun Meavita valt twee keer hoger uit

‘Bestuur Meavita had geen grip op financiën’

‘Top Meavita aansprakelijk voor wanbestuur’

Curator onderzoekt schimmige transacties Meavita

Toezichthouders stichtingen Meavita bekend

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.