Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Vakbond: veel werknemers in zorg denken aan ander werk

Steeds meer werknemers in de zorg overwegen een baan buiten de sector. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van vakbond Abvakabo FNV naar het imago van werken in de zorg.
Vakbond: veel werknemers in zorg denken aan ander werk

Werknemers in de zorg zijn een stuk minder tevreden dan een jaar geleden, concludeert de bond. Nu overweegt 58 procent van de werknemers wel eens een andere baan buiten de zorg te zoeken. In 2009 was dat nog 51,7 procent. Toch krijgt het werken in de zorg van de meesten nog steeds een voldoende. Maar het ‘rapportcijfer’ is wel iets lager dan een jaar geleden. Het aantal dat het cijfer 6 geeft, is toegenomen; het aantal dat een 7 geeft, is afgenomen.

Slecht betaalt

Over de betaling neemt de onvrede toe. Vond vorig jaar nog 64 procent dat werken in de zorg slecht betaalt, inmiddels is dat 71 procent. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Overgenomen Wmo-personeel behoudt loon

Er is geen personeelsprobleem

‘De vraag naar zorgpersoneel neemt af’

‘Overschot hoogopgeleid zorgpersoneel op komst in Oost-Nederland’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

3 REACTIES

  1. William en Jappe, geheel mee eens. De vakbond doet met dit soort uitspraken aan selffulfilling prophecy. Dit soort uitspraken in het nieuws zorgt voor minder instroom en dus hogere werkdruk. De werknemers wordt bepaald geen dienst bewezen. De vakbond wil zich verkopen. That’s all.

  2. Lees alle reacties
  3. Ik begrijp dat ons werk af en toe een hoge werkdruk heeft, dat er soms ontevredenheid leeft onder clienten en collega ‘s, maar wat ik niet begrijp : we hebben dit vak toch gekozen omdat we een idiologie hadden.
    MEnsen verzorgen. Dat het nu als helpende, verzorgende of verpleegkundige is, wat maakt het uit? Als het minder druk is, klagen we dan ook? Nee, dan kunnen we weer reserves putten voor de volgende werkdruk! Slecht betaalt?????
    Moeten we dan net zo willen behandelt worden als onze Hoge pieten? Die nu TE VEEL verdienen! Collega ’s vertel eens even, hoe vinden jullie dat? Wanneer zij nu inleveren, kan de zorg er wat meer bij krijgen. Als zij inleveren, wordt onze werkdruk misschien en kunnen er enkele medewerkers bij krijgen. Zullen we ons daar eens sterk voor maken!!! En daar onze schouders gaan onder zetten.
    Ik ga hiervoor en niet voor ander werk, mee eens?????

  4. Zelf bijna 40 jaar werkzaam in de Zorg , maar doe het werk nog steeds met veel plezier. In mijn vorige Leven , 25 jaar als A-Verpleegkundige , en de laatste bijna 15 jaar werkzaam als secretaris op de Unit Cardiologie. Spreek dagelijks Verpleegkundigen , maar zij doen het werk met veel plezier en ik hoor geen geluiden over een andere baan/werk. Het Werk in de Zorg is een Mooi Beroep en geeft veel voldoening. Wel een aandachtspunt is ; de werkdruk . De Rol van de Ondernemingsraad & VAR in de ZorgInstellingen is heel belangrijk. Brengen zij dit goed over bij de Rvt & Raad van Bestuur over ?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.