Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Van fraude verdachte Rigtergroep failliet

Redacteur Zorgvisie
De Rigtergroep, een aanbieder van beschermd wonen voor kwetsbare mensen, is failliet verklaard. De zorgorganisatie werd eerder dit jaar door de gemeente Nijmegen aangeklaagd vanwege mogelijke fraude.
Foto: Fotolia

Volgens de gemeente Nijmegen heeft de Rigtergroep 1,1 miljoen euro aan pgb-geld weggesluisd. Het pgb van de bewoners werd niet gebruikt voor de zorg waarvoor zij waren geïndiceerd, maar werd volgens de gemeente ‘oneigenlijk gebruikt’. Naar aanleiding van de aanklacht mocht de Rigtergroep al geen  nieuwe cliënten meer aannemen en werden bestaande cliënten naar een andere locatie verhuisd. In augustus trokken medewerkers aan de bel, omdat zij het gevoel hadden aan hun lot overgelaten te worden. Veel medewerkers verlieten de organisatie, waardoor het aantal incidenten volgens de achtergebleven zorgverleners flink toenam.

Vervolging directie Rigtergroep

Het openbaar Ministerie heeft nog geen beslissing genomen over eventuele vervolging van de directie van de Rigtergroep, zei een woordvoerder woensdag. Volgens de Nijmeegse wethouder Bert Frings heeft de directie meer dan een half miljoen euro in eigen zak gestoken. Ook zou zij eigenaar zijn van luxe appartementen die ze via de Rigtergroep verhuurde aan cliënten met een pgb. Haar advocaat heeft die aantijgingen verworpen.

(ANP/Zorgvisie)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.