Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Van Rijn wordt bestuursvoorzitter PGGM

Directeur-Generaal Gezondheidszorg bij VWS Martin van Rijn wordt voorzitter van de raad van bestuur van pensioenverzekeraar voor zorg en welzijn PGGM.

Martin van Rijn treedt op 1 januari 2008 in functie bij PGGM. Dit is de verwachte datum dat PGGM splitst in een pensioenfonds en een uitvoeringsorganisatie. Van Rijn zal met de raad van bestuur de dagelijkse leiding hebben over de uitvoeringsorganisatie.

Afscheid Van Essen

De raad van bestuur gaat naast Martin van Rijn bestaan uit de huidige hoofddirectieleden Else Bos (Investments) en René van de Kieft (Operations, Finance & Control). Na 10 jaar als lid van de hoofddirectie, waarvan de laatste twee jaar als voorzitter, neemt Heino van Essen per 1 januari 2008 afscheid van PGGM.

Splitsing

Door te splitsen in een pensioenfond en uitvoeringsorganisatie kan PGGM optimaal in de behoefte van zijn deelnemers voorzien door overzicht en inzicht in hun inkomenssituatie te bieden, alsmede aanvullende inkomensproducten.

Uitvoeringsorganisatie

De uitvoeringsorganisatie wordt verantwoordelijk voor de uitvoering van de collectieve pensioenregeling en gaat daarnaast aanvullende inkomensproducten en diensten aanbieden en daarbij behorende advisering. Op 9 juli liet PGGM weten dat er door de sociale partners in de sector zorg en welzijn een coöperatie is opgericht en een coöperatiebestuur benoemd. Deze coöperatie is 100% eigenaar van de uitvoeringsorganisatie.

Pensioenfonds

Het pensioenfonds blijft verantwoordelijk voor het pensioenbeleid en blijft ook eigenaar van het pensioenvermogen.

Reputatie

Het bestuur van PGGM vindt dat ze in Martin van Rijn een heel goede bestuurder en manager heeft gevonden, met een uitstekende reputatie en track record. Hij heeft oog voor zowel inhoud als voor processen. En heeft blijk gegeven grote operaties uit te kunnen voeren (volkshuisvesting, zorgstelsel). Hij is gewend in complexe bestuurlijke omgevingen te opereren en maakt zich dossiers zeer snel eigen. Bovendien kent Martin van Rijn de sector zorg en welzijn door en door en weet hij zeer goed waar klanten in deze sector behoefte aan hebben. Deze benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door de De Nederlandsche Bank DNB. (ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Links:

Van Rijn nieuwe directeur-generaal op VWS

‘Van Rijn verbaasd over cijfers Slotervaart’

BTN zoekt ander pensioenfonds

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.