Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vastgoedstichting Pasana is ook failliet

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Vandaag heeft de rechtbank het faillissement uitgesproken van de Stichting Vastgoed Pasana.
Vastgoedstichting Pasana is ook failliet
Foto: De Sionsberg

Deze stichting is eigenaar van de panden van de ouderenzorg van de Pasana Zorggroep en van het ziekenhuis De Sionsberg.

Pasana Zorggroep

Het faillissement heeft geen directe gevolgen voor de huurders van de panden, zegt curator Hans Silvius: ‘Wij leggen zo snel mogelijk contact met huurders, verhuurders en banken om afspraken over de afwikkeling te maken. Bijkomend voordeel van de faillissementen van de vastgoedstichting is dat het nu gemakkelijker is om onderdelen van De Pasana Zorggroep in zijn geheel te verkopen. Dat geldt zowel voor de ouderenzorg als het ziekenhuis’.

Vastgoed

Het faillissement is aangevraagd door het bestuur van de stichting zelf. Toen begin december zowel de ouderenzorgpoot als het ziekenhuis failliet gingen, bleef de vastgoedstichting buiten schot. Nu komt het bestuur van Pasana alsnog tot deze conclusie omdat het niet meer kan voldoen aan de verplichtingen. Belangrijke aanleiding voor het aanvragen van het faillissement is het feit dat de vastgoedstichting niet alleen via het vastgoed was verbonden aan de andere onderdelen van Pasana Zorggroep, maar zij was bijvoorbeeld ook partij in de leaseovereenkomst betreffende de MRI Scanner van De Sionsberg en de daaruit voortvloeiende financiële verplichtingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.