Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VDZ Nederland wil gedeeltelijke doorstart maken

Redactie Zorgvisie
De beroepsvereniging van zorgbestuurders VDZ Nederland wil enkele kernactiviteiten los van de vereniging voortzetten. Met de plannen voor een gedeeltelijke doorstart reageert VDZ Nederland op de dreigende opheffing.

De beroepsvereniging van bestuurders en managers van organisaties op het snijvlak van wonen, welzijn en zorg verkeert in zwaar weer. Door de drastische terugloop van het ledental is voortzetting van de vereniging in de huidige opzet financieel niet haalbaar. Ondanks de dalende belangstelling voor de verenigingsactiviteiten hechten de leden volgens het bestuur wel aan enkele activiteiten, met name op het kennisverwerving, intervisie en coaching. Ook hebben de leden waardering voor de niet-commerciële makelaarsfunctie. Deze makelaar bemiddelt bij ondermeer beroepsondersteuning, besloten managementwerkgroepen en leiderschapsontwikkeling. Via VDZ Interim was de vereniging bovendien actief op het terrein van interim-management zonder winstoogmerk. Om deze activiteiten voort te kunnen zetten heeft VDZ Nederland samenwerking gezocht met het Nederlands Centrum van Directeuren en Commissarissen (NCD) en de Atrivé Groep. Eind november legt VDZ Nederland de voorstellen aan de leden voor. (Zorgvisie – Philip van de Poel)

Links

VDZ Nederland denkt aan opheffing

Directeur VDZ treedt tijdelijk terug

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.