Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Veel artsen in loondienst van umc krijgen topsalaris

Mark van Dorresteijn
Vele honderden medisch specialisten in dienst van academische ziekenhuizen verdienen een topsalaris met uitschieters tot ruim 350.000 euro. Dat stelt Het Financieele Dagblad na onderzoek.
Veel artsen in loondienst van umc krijgen topsalaris

De acht universitaire medische centra (umc’s) hebben het afgelopen jaar aan 659 artsen meer betaald dan het norminkomen van 188.000 euro. Dat is twee procent meer dan in 2008, volgens het dagblad. Koploper is UMC Utrecht. Zij betalen 139 artsen in loondienst meer dan het norminkomen. Bij het Erasmus MC zitten de minste grootverdieners. Daar ligt het aantal op 51.

Meer dan de vrijgevestigden

Bij vijf van de acht umc’s ontvangen enkele artsen meer dan de 285.000 euro per jaar. Onlangs stelde demissionair minister Ab Klink dat er een maximumsalaris van 285.000 euro moest komen voor vrijgevestigde specialisten. In het onderzoek komt naar voren dat bij vijf van de acht umc’s specialisten werken die meer verdienen dan het maximumsalaris voor de vrijgevestigden. De ‘topper’ werkt bij het Rotterdamse Erasmus met een inkomen van 368.500 euro. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees meer:

‘Maximumsalaris specialisten wordt 285.000 euro’

NZa: ‘Budgettering specialisten per 2012’

Fotoreportage: Specialisten voeren actie in Den Haag

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.