Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Veel belangstelling voor doorstart Prismant

Mark van Dorresteijn
Na de aankondiging van de surseance van betaling van Prismant hebben zich spontaan tientallen kandidaten gemeld die interesse hebben in overname, partnerschap of samenwerking met Prismant B.V. Dat laat Liesbeth van der Heijden, woordvoerder Prismant, weten.
Veel belangstelling voor doorstart Prismant

Directie en bewindvoerder hebben de rechtbank gevraagd om de surseance van betaling van Prismant Holding B.V. en twee van haar drie maatschappijen – Walvis Consultinggroep B.V. en CC Zorgadviseurs B.V. – om te zetten in een faillissement. Het derde bedrijf in de holding, Prismant B.V., blijft buiten het faillissement en zint op een doorstart.

Financiële situatie

De teruglopende vraag naar onderzoek, consultancy en informatiediensten in de markt van Zorg en Welzijn is een van de oorzaken van de beroerde financiële situatie. De organisaties sloten 2009 af met een waarschijnlijk gezamenlijk verlies van drie miljoen euro. Van der Heijden: “We hebben al veel kosten gereduceerd en daar zullen we de komende tijd ook mee doorgaan. We willen de organisatie zo snel mogelijk weer financieel gezond maken.” Over de mislukte verkoop van het kantoorpand in Utrecht kan Van der Heijden nog niets zeggen.

Partner Prismant

Voor potentiële partners is een bidbook opgesteld. Daarin staat precies omschreven waaruit de activiteiten van Prismant bestaan en wat hun bedrijfseconomische kenmerken zijn. Directie en bewindvoerder streven ernaar om voor 1 april een partner te hebben gevonden. Over de potentiële partners, gevolgen voor medewerkers en welke activiteiten doorgang vinden, kan de organisatie nog niets zeggen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Prismant staat onder surseance van betaling

Wim de Weijer nieuwe toezichthouder Prismant

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.