Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Veel voedselverspilling in zorg

In Nederland wordt jaarlijks voor 4,4 miljard euro aan voeding verspild. Bijna de helft hiervan was te wijten aan de zorg. Dat stelt vakblad Misset Catering op basis van eigen onderzoek. Uit het zomernummer van Misset Catering blijkt dat de ziekenhuissector de afgelopen tijd hard heeft gewerkt om de verspilling van voedsel tegen te gaan.
Veel voedselverspilling in zorg
Foto: Wim van Ophem

Verschillende voorlopers in de zorg hebben hun voedselverspilling tot een minimum gebracht. Hierbij noemen Misset Catering en Facillity Management Magazine de ziekenhuizen Sint Maartenskliniek, Máxima Medisch Centrum en Gelderse Valei. Deze ziekenhuizen hebben door betere communicatie, een goede afstemming van productie op verbruik en een reeks aanvullende maatregelen grote stappen gezet.

2 REACTIES

  1. ‘ die gezorgd hebben voor de welvaart waarin we leven ‘? met gejatte grondstoffen van onze Indonesisie vrienden, het lenen van toekomstige generaties (die kunnen immers niet klagen) en het opzetten van het piramidespel dat ons economische syteem is.
    knap hoor!….knap crimineel.

  2. Lees alle reacties
  3. WARM, GOED en GEVARIEERD eten voorzetten aan hulpbehoevende en gehandicapte ouderen (die gezorgd hebben voor de welvaart waarin we leven — ja die is er nog steeds) zal heel heel veel voedselverspilling besparen; maar ja je moet in dit land niet komen met heel goede, effectieve, eenvoudige en voor de hand liggende oplossingen van zeer betrokken en van ervaring sprekende burgers die veel en veel meer over deze ouderen weten dan degenen die er zwaar voor betaald krijgen.
    Slaap maar lekker door (met Schippers en van Rijn)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.