Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verbazing over ‘maatwerk­regeling’ zorgzwaarte

Redactie Zorgvisie
Zorgbestuurders zijn verontwaardigd over de overgangsregeling voor zorgzwaartebekostiging. Wie er veel geld bij krijgt, moet een plan indienen bij het zorgkantoor.

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft een regeling voor aanbieders wier budget door de invoering van zorgzwaartebekostiging meer dan dertien procent stijgt of daalt. Zij moeten een plan van aanpak indienen. “Het kan niet zo zijn dat de NZa beoordeelt waar ik het geld aan uitgeef”, zegt Hetty de With, bestuurder van gehandicaptenzorgaanbieder De Zijlen die er zo’n vijftien procent bij krijgt. “Dat geld is gekoppeld aan de zorgzwaarte van cliënten.”

Evaluatie

Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland vindt dat er “een zeker wantrouwen uit de regeling spreekt. Je kunt je afvragen of de reguliere verantwoording niet volstaat.” De NZa zegt dat organisaties moeten tonen dat ze hun taak aankunnen, maar dat ze eind maart de regeling evalueert. (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook:

NZa stelt tarieven zorgzwaarte­pakketten vast

Prijzen van zorgzwaartepakketten bekend

NZa: Overeenstemming over zorgzwaarte

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.