Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Verdeelde bonden herstarten onderhandeling cao VVT

Na het voortijdige einde van de onderhandelingen voor de cao in de verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT) twee weken geleden, zal het gesprek 21 maart aanstaande hervat worden. Abvakabo FNV heeft bij deze gesprekken een andere inzet dan de andere drie vakbonden Nu’91, CNV Publieke Zaak en FBZ.
Verdeelde bonden herstarten onderhandeling cao VVT

De oorzaak van de vertraging van het overleg voor de nieuwe CAO VVT was de wens van de Abvakabo om hun delegatie met twee toehoorders uit te breiden. Hier gingen de werkgeversorganisaties en de andere bonden niet mee akkoord en de gesprekken werden gestaakt. Inmiddels is een compromis gesloten waarin iedere bond nu met drie mensen mag deelnemen aan het overleg.

NU’91

Vakbond NU’91 is niet helemaal gelukkig met het compromis: “NU’91 is geen voorstander van het uitbreiden van het aantal onderhandelaars aan welke zijde dan ook, omdat dat naar onze mening het vergaderproces zeker niet ten goede zal komen. Alleen om het CAO VVT overleg niet nog langer te stagneren, gaat NU’91 akkoord met de door werkgevers voorgestelde tijdelijke ophoging van het aantal onderhandelaars met één per vakbondsdelegatie voor de duur van dit CAO VVT traject”, aldus de bond in een brief aan de werkgeversorganisaties.

Inzet

Bij het overleg hebben CNV Publieke Zaak, NU ’91 en FBZ een gezamenlijk inzet. Hierin staan onder andere zaken als een dertiende maand en reiskostenvergoeding. Abvakabo FNV heeft een eigen inzet waar de nadruk veel meer op onderbezetting en respect voor personeelsleden ligt. De bonden verwachten dat de verschillende inzetten in de loop van de onderhandelingen naar elkaar toe zullen groeien zodat een gezamenlijk akkoord mogelijk is. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld ©ANP Robbert van den Berge)

Lees meer:

Onderhandelingen cao VVT al direct afgebroken

‘Moeizame onderhandelingen cao-VVT op komst’

Kosten stijgen sneller dan zorggebruik in VVT

3 REACTIES

  1. Ben nooit bij de vakbond geweest. Heb me veel geld bespaard. Wil niet bij een club zijn waarvan de leiding meeheult met de top van de overheid en het bedrijfsleven om er zelf zo goed mogelijk op te komen staan (zie mijnheer de Waal). Zie hier weer een treffend voorbeeld. Vijf minuten googlen levert mij als EERSTE reactie een bestuurder op die DERDE zou moeten staan in het rijtje (267.000) en die staat er niet eens in. Tweede feil: de vakbond noemt bruto inkomen terwijl met een beetje gedegen onderzoek te voorschijn komt dat daar plusminus 15% procent bijkomt voor onkostenvergoeding, werkgeversbijdrage sociale lasten, pensioen, vut en FPU. Derde zeer belangrijke feil: Je kunt wel een brutoloon hebben van 240.000 euro maar als dat in deeltijd is van 60% EN DAT KOMT BIJ DIE SCHURKEN VAN GELDGRAAIERS VEELVULDIG VOOR, dan heb je het wel over een jaarloon van in feite 400.000 euro en dan is de crimineel van Woensel stevig geklopt (moet ik eigenlijk niet zeggen want dan probeert hij daar weer bovenuit te komen; zal wel lukken in de zorg). Die 40% dat ze ergens anders “werken” (beter is zijn) levert ook weer rond de 150.000 euro op. Dus mensen ondanks dat we al jaren ouwehoeren over Balkenendenorm en commissie Tabaksblat en schijnheilig staan te doen met 150 kamerleden voor de TV gaat het nog gewoon door. Trouwens daar wordt effen leuk gezegd dat de “bestuurders” er 5,6 procent loonsverhoging kregen. Daar heb je het weer, de gewone burger – DUS OOK DE TOEGEWIJDE EN ZEER HARD WERKENDE VERZORGSTER/VERPLEEGSTER EN VERZORGER/VERPLEGER wordt alsmaar wijsgemaakt dat het land dat niet kan trekken. De top heeft daar kennelijk schijt aan en de vakbond heb ik daar niet over gehoord. Die had dat goed uit kunnen spelen, die kan dat goed uitspelen, al bereiken ze maar dat die 5,6 niet doorgaat. Maar ja dat doet de leiding van de vakbond hun vrienden in het pak. Die verrijken zich daarnaast ook nog met uw vakbondsgeld, niet met het mijne (haha). Slaap maar door. Schandalig

  2. Lees alle reacties
  3. Vakbonden zijn niet meer van deze tijd en hebben hun nut gehad.
    Vandaar dit soort onzin, om zich nog een beetje te laten gelden. Elke onderhandeling weer hetzelfde gezever, waardoor niemand meer een CAO kan en/of wil lezen. Gewoon de CAO handhaven, 1% erbij voor de moeite en binnen 10 minuten een stempel op het akkoord, dan kan iedereen weer nuttig met zijn “ding” aan de slag.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.