Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verheul bestuurder De Viersprong

Met ingang van 1 augustus 2007 is Roel Verheul benoemd als voorzitter raad van bestuur van Psychotherapeutisch Centrum De Viersprong in Halsteren. Hij volgt hiermee mevrouw Hartman-Faber op die haar loopbaan als psychiater en de laatste 14 jaar als directeur van De Viersprong beëindigt en met pensioen gaat.

De Viersprong is een topklinische zorgaanbieder in de GGZ waar jongeren en volwassenen met complexe psychische problemen en persoonlijkheidsproblematiek onderzocht en behandeld worden. De patiënten komen uit heel Nederland, met een nadruk op de zuidelijke helft.

UvA

Roel Verheul was hiervoor al 6 jaar werkzaam bij De Viersprong als manager (en oprichter) van het Viersprong Institute for Studies om Personality Disorders (VISPD) en is sinds 2003 bijzonder hoogleraar Persoonlijkheidsstoornissen aan de Universiteit van Amsterdam.

Samenwerking

Verheul heeft de ambitie om het topklinische karakter van de Viersprong verder te versterken. Hij wil dit bereiken door een gericht sociaal innovatiebeleid: talenten van medewerkers optimaal benutten, creativiteit stimuleren, bestaande kennis beter inzetten en meer plezier in werk creëren door dynamisch managen, flexibel organiseren en slimmer werken. Verder zullen bestaande strategische samenwerkingsverbanden worden uitgebouwd, zoals die met de Universiteit van Amsterdam, het Erasmus Medisch Centrum en GGZ Altrecht. In oktober 2007 wordt het Landelijk Kenniscentrum Persoonlijkheidsstoornissen in de Forensische Psychiatrie en GGZ opgericht. Hierin participeert initiatiefnemer De Viersprong samen met het Trimbos-instituut, FPC Oldenkotte, GGZ Altrecht en het NIFP. (De Viersprong)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.