Medewerker en cliënt zijn slachtoffer van Vérian-soap’

Sinds het faillissement van thuiszorgorganisatie Vérian is de strijd om medewerkers hoog opgelaaid. ‘Het is één groot machtsspel’, vertelt Hein Wiekart, directeur Acteon Thuiszorg. Zijn organisatie slaat met Actief Zorg en RST Zorgverleners de handen ineen om de taken van Vérian over te nemen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Vérian thuiszorg
Foto: AdobeStock

De afgelopen weken was er voornamelijk verwarring rond de overname van Vérian; een investeringspartij die Vérian in een nieuwe bv doorstartte, een oorlogsverklaring  van de vakbonden aan Vérian, een curator die volgens de betrokken partijen in gebreke blijft en een getouwtrek om medewerkers. ‘Dit is vooral voor de medewerkers een vervelende periode’, vertelt Lia van Galen, directrice van Actief Zorg, aan Zorgvisie.

Zorgtaken overnemen

Het op 25 mei failliet verklaarde Vérian telt ongeveer 1100 medewerkers. Het bedrijf zou zijn kapotgelopen op lage gemeentelijke tarieven. Maar volgens Van Galen is het eerder te verwijten aan een combinatie van lage tarieven en

0
1326

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.