Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vérian wil thuiszorg Bureau Jacobs overnemen

Redactie Zorgvisie
Het Apeldoornse thuiszorgbedrijf Bureau Jacobs is failliet. Dat meldt dagblad De Stentor. Curator Bavo König heeft volgens dit dagblad de honderdvijftig personeelsleden nog geen ontslag aangezegd. Thuiszorgorganisatie Vérian heeft interesse om de activiteiten van het Bureau Jacobs over te nemen, zo staat in De Stentor.

De curator hoopt een snelle doorstart te kunnen realiseren en daarmee te garanderen dat de zorg niet in gevaar komt. Meerdere branchegenoten hebben interesse getoond om de activiteiten van het failliete Bureau Jacobs over te nemen, zegt de curator in de krant. Hij hoopt binnen 24 of 48 uur een doorstart te verwezenlijken. Uitgangspunten daarbij zijn dat de zorg gewaarborgd blijft en dat het personeel van Bureau Jacobs een nieuwe werkgever krijgt.

Doorstart thuiszorg Jacobs

Jacobs is een van de thuiszorgorganisaties waar de gemeente Apeldoorn diensten inkoopt. Die volgt de ontwikkelingen dan ook nauwgezet, zegt woordvoerder Toon Schuiling. De gemeente juicht de pogingen van de curator toe om na het faillissement van Bureau Jacobs continuïteit van de zorg te bewerkstelligen, zegt gemeentewoordvoerder Toon Schuiling. “Het streven moet zijn dat de zelfde handen aan het zelfde bed blijven.”

Thuiszorg Bureau Jacobs

Bureau Jacobs houdt zich onder meer bezig met verpleging, verzorging, palliatieve en terminale zorg, 12/24 uurs zorg, persoonlijke alarmering en huishoudelijke dienstverlening. Daarnaast omvat het bedrijf een dagopvang voor mensen met beginnende dementie. Inkomsten krijgt het bureau vanuit de AWBZ en Wmo. De vergoedingen die binnen die regelingen worden betaald zijn te laag, was een van de dingen die directeur Ton Jacobs curator König meldde, in een gesprek over de oorzaken van het faillissement. “Hij sprak van een versoberingstrend.” Of er ook andere oorzaken zijn moet nog blijken. Zelf is hij nog niet toegekomen aan onderzoek naar de oorzaken, zegt de curator. Dat vindt hij van nader orde; zijn prioriteit ligt bij het doorstarten van het zorgbedrijf.

Faillissement thuiszorg

Omdat veel medewerkers van het bureau ‘in het veld’ werken, was een groot aantal gisteren nog niet op de hoogte van het faillissement. Telefonisch werd geprobeerd om zoveel mogelijk personeelsleden op de hoogte te stellen van het nieuws. König wil dat ze ondanks het faillissement hun werk nog niet neerleggen. Bij de onderhandelingen over een doorstart wil hij bereiken dat de nieuwe organisatie de arbeidsovereenkomsten overneemt met ingang van de faillissementsdatum, afgelopen maandag.

Groei thuiszorg

Voor directeur Ton Jacobs is het faillissement een bittere pil, nadat hij eerder nog uitging van groei. In vijf jaar tijd hoopte hij twintig procent groei te kunnen realiseren. Jacobs richtte zijn bureau ruim twintig jaar geleden op in een verbouwde garage. Omdat het uit zijn jasje groeide, werd begin januari een groter pand feestelijk in gebruik genomen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Cliënten geen huishoudelijke hulp van Vérian

Gedwongen ontslagen bij thuiszorginstelling Vérian

Stentor: Vérian wil Bureau Jacobs overnemen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.