Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verkeerde reiniging instrumentarium IJsselland

Mark van Dorresteijn
Het IJsselland Ziekenhuis heeft besloten het OK-programma tijdelijk te beperken na problemen met de reiniging van het instrumentarium dat bij ingrepen wordt gebruikt. Het blijkt dat tijdens het reinigingsproces een verkeerd middel is gebruikt. Er zijn geen infectierisico’s ontstaan.
Verkeerde reiniging instrumentarium IJsselland

Om alle risico’s voor patiënten uit te sluiten wordt daarom al het niet juist gereinigd instrumentarium opnieuw gereinigd. Dit betekent dat het ziekenhuis voor een dagdeel niet in staat is acute ingrepen in behandeling te nemen. Dit is met de ambulancedienst afgestemd. Voor acute verloskunde is nog wel instrumentarium beschikbaar dat correct is gereinigd.

Uitstel ingrepen

Geplande ingrepen zijn uitgesteld en worden alleen voortgezet wanneer opnieuw gereinigd instrumentarium beschikbaar is. Daarbij wordt ook de hulp ingeschakeld van andere sterilisatiebedrijven. Het onderzoekt nog of effecten bij patiënten kunnen zijn opgetreden.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: IJsselland )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.