Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verloskamers ziekenhuis Lelystad weer open

De verloskamers van de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad zijn sinds vandaag weer in gebruik.

De afdeling verloskunde was sinds september dicht als gevolg van de sluiting van de operatiekamers (ok’s) van de IJsselmeerziekenhuizen. De Inspectie van de Gezondheidszorg sloot de ok’s omdat de lucht er niet steriel was. Ook de verloskamers gingen dicht, omdat bij complicaties bij een bevalling niet kon worden uitgeweken naar een operatiekamer.

Noodoperatiekamers

Eind november kreeg het ziekenhuis in Lelystad toestemming om de noodoperatiekamers in gebruik te nemen. Deze noodunits, die bij het ziekenhuis werden neergezet na sluiting van de reguliere ok’s, zijn sinds vandaag ook beschikbaar voor onder meer acute verloskunde.

Het sluiten van de reguliere operatiekamers betekende een verlies van drie ton per week voor de ziekenhuizen. De ziekenhuizen raakten financieel zwaar in de problemen. Afgelopen donderdag werd bekend dat de MC Groep van zorgondernemer Loek Winter het ziekenhuis overneemt. Op 8 december ondertekent hij de papieren waarmee de overname van de ziekenhuizen definitief wordt. (ANP)

Lees ook:

Loek Winter eigenaar IJsselmeerziekenhuizen

IJsselmeerziekenhuizen opent ok’s maandag weer

Video: Inwoners Lelystad waren bij debat IJsselmeerziekenhuizen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.