Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundig specialisten lanceren Kenniskring

Mark van Dorresteijn
Verpleegkundig specialisten van Delta Psychiatrisch Centrum delen op de nieuwe website vakinhoudelijke kennis. Hiermee kunnen collega’s en cliënten leren met en van elkaar, ook zijn de partijen voorzien van de meest up-to-date informatie en hebben zij de mogelijkheid om contacten met experts te onderhouden.
Verpleegkundig specialisten lanceren Kenniskring

De website Kenniskring is een initiatief van Excellente Zorg, een beweging in de Nederlandse gezondheidszorg, waarbij centraal staat dat verpleegkundigen en verzorgenden meer autonomie hebben en mogelijkheden hebben om hun kennis te vergroten en deze kennis ook naar eigen inzicht te gebruiken in het uitvoeren van hun werk. Hierdoor neemt het werkplezier toe, wat weer een positief effect heeft op onder andere de werksfeer, het contact met de cliënt en uiteindelijk de kwaliteit van zorg. Patrick Groenewegen, projectleider Excellente Zorg: ‘Ik stel me voor dat iemand die vragen heeft rondom zijn geestelijke gezondheid ’s avonds na zijn werk achter de computer zit en op zoek gaat naar het probleem wat hij heeft. Het is belangrijk dat de informatie die hij zoekt op internet begrijpelijk en betrouwbaar is. Verpleegkundig specialisten van Delta nemen hierin het voortouw.’

‘Innovatie ondanks bezuinigingen’

Lennart Rovers: ‘Als voorzitter van het Verpleegkundig Specialisten Overleg ben ik trots op de verpleegkundige beroepsgroep binnen Delta die door middel van Excellente Zorg het psychiatrisch verpleegkundig vak op een hoger niveau wil brengen. Ondanks alle bezuinigingen blijven innoveren, jezelf laten zien en kennis delen. Dat komt de kwaliteit van zorg ten goede.’ (ICTzorg – Foto: screenshot Kenniskring)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.