Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundige voor TweeSteden doodgeschoten

Mark van Dorresteijn
Een 28-jarige verpleegkundige van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk is maandagmiddag doodgeschoten op de parkeerplaats van het hospitaal. De vrouw uit Zevenberg zat in haar auto toen ze werd beschoten. Ze was net klaar met haar dienst in het ziekenhuis, waar ze sinds 2010 werkte.
Verpleegkundige voor TweeSteden doodgeschoten
Foto: Wikipedia

Hulpverleners hebben de gewonde vrouw nog uit de auto gehaald om haar te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

Geschokt

Het bestuur en medewerkers van het ziekenhuis zijn in shock. ‘Iedereen is geschokt’, aldus de woordvoerder van het ziekenhuis. ‘We hebben geprobeerd om de directe collega’s zoveel mogelijk persoonlijk te informeren. De rest van de medewerkers wordt dinsdagochtend opgevangen en daar zijn professionele hulpverleners bij aanwezig.’ Het ziekenhuis zal vandaag gewoon geopend zijn voor de patiënten.

Voortvluchtig

De dader van de schietpartij is voortvluchtig. De politie gaat ervan uit dat de dader doelbewust op haar geschoten heeft. ,,Het lijkt er wel op. Maar hier wordt nog onderzoek naar gedaan”, aldus een woordvoerder. Het is dus nog niet duidelijk waarom de vrouw is beschoten. (bron: ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.