Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Verplegers GGZ moeten aangifte doen van geweld’

Redactie Zorgvisie
Als werknemers in de psychiatrie een stomp, klap of duw krijgen van een patiënt, moeten zij eerder aangifte doen. Nu gebeurt dat te weinig, zegt bestuurster Jacqueline den Engelsman van Nu'91. De belangenorganisatie van de verpleging wil samen met de politie workshops geven om verpleegkundigen hiermee een handje te helpen.

“Medewerkers in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) denken vaak dat geweld op de werkvloer erbij hoort. Maar dat is zeker niet het geval. Iedereen heeft recht op een veilige werkplek. Daarom is het goed als er aangifte wordt gedaan.” Engelsman bevestigde een bericht hierover in het Nederlands Dagblad. Volgens de bestuurster is het onbekend hoeveel aangiftes er per jaar gedaan worden. Wel merkt zij dat er veel vooroordelen zijn. “Verplegers denken vaak dat hun zaak toch niet behandeld wordt, of dat zij hun vertrouwensrelatie met de patiënt schaden. Dat is echter niet het geval.” (ANP)

Lees ook:

Inspectie steunt kwaliteitsregister verpleging

Verblijf in tbs-kliniek neemt weer toe

Vakbond akkoord met cao ziekenhuizen

Bezuiniging AWBZ nekt dagcentrum ggz-patiënten

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.