Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verzekeraars willen aparte commissie voor controle pgb’s

Zorgverzekeraars gaan een commissie instellen die indicaties voor het persoonsgebonden budget (pgb) nog eens extra controleren. Dat is een van de besluiten die genomen zijn tijdens het Algemeen Overleg over het pgb van afgelopen woensdag in de Kamer. De commissie moet er voor zorgen dat verzekeraars geen pgb’s afgeven aan indicaties die ze ‘niet pluis’ achten.
loepfotolia400.jpg
Foto: Fotolia400

Normaliter wordt een onafhankelijke indicatiestelling nooit

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Een zeer goede zaak om meer controle toe te passen op PGB indicaties. De Rode lijn van PGB is snel geld verdienen binnen het huishouden. En gemeenten verzaken hun taak in het toepassen van uniforme herindicatie. Eigenlijk heel zot. Een ziek mens krijgt een PGB indicatie. Een eigen gezinslid levert deze zorg. Eerst was er ouderlijke wederzijde band. Nu met de PGB is er werknemer / werkgever relatie. Wil Nederland mensen aan werk krijgen dan ligt voor de hand dat relatie wkn en / wkn neutraal / zakelijk en consistent is met duidelijke verantwoordingslijnen naar de Overheid. Ouders en kinderen doen toch vanuit hun bloedband zorgtaken oppakken. Of alleen betaald?

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.