Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Verzekerden kiezen voor hoger eigen risico

Dit jaar is 7,2 procent van de verzekerden overgestapt van zorgverzekering. Dat komt neer op 1,2 miljoen mensen. Dat blijkt uit een definitieve telling van het aantal overstappers die informatiecentrum voor de zorg Vektis heeft uitgevoerd.
Verzekerden kiezen voor hoger eigen risico

Meer mensen dan vorig jaar hebben gekozen voor een aanvullend eigen risico: in 2013 koos 10 procent van de verzekerden voor een hoger eigen risico dan wettelijk vastgesteld. In 2012 was dat nog 7 procent. Ook het aantal verzekerden dat een aanvullende verzekering heeft, is met 3 procent gedaald ten opzichte van vorig jaar. (ANP)

2 REACTIES

 1. CZ, woordvoeder Van der Meeren, zit nu de show te stelen met de uitlating dat CZ voor 70 miljoen de premie heeft verlaagd.
  Hij vergeet erbij — en dat is heel belangrijk — dat hij de burger meer gestuurd heeft naar aanvullende verzekeringen (wat duurder uitkomt) en gelijktijdig — let op — het basispakket en de aanvullende voorzieningen heeft uitgekleed, heeft verminderd.
  En niet onbelangrijk, de burger is gestuurd in de richting van een hoger eigen risico.
  Dan wordt zijn uitlating eerder crimineel dan geruststellend.
  Wat zeker omhoog is gegaan is het riante salaris en bonus van hem en zijn companen die met hem mee heulen
  DROOM MAAR LEKKER DOOR.

 2. Lees alle reacties
 3. dat zie ik niet als ze voor een chronische indicatie, al is het maar voor controle-beurten(post-operatief ca-aand geopereerd en nacontrole voor 5 jaar op zijn minst geeft toch in de meest goedkope sessie 200 euro per keer, dan is je eigen riscico zogoed als op!), dan hang je al voor 5 jaar!!!???
  Eigenlijk moeten ze dat in het 1ste beste jaar vererekenen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.