VGZ is tegen hoofdlijnenakkoord

VGZ is tegen een hoofdlijnenakkoord met royalere groeicijfers dan de afgelopen jaren. Dat zei bestuursvoorzitter Tom Kliphuis van VGZ dinsdag 21 maart tijdens een presentatie op het Zorgvisie Congres over zorgverkoop. ‘Het haalt alle innovatie uit het zorgstelsel.’
Tom-Kliphuis-4-VGZ-Babet-Hogervorst-450.jpg
Tom Kliphuis: 'Er zit zo veel lucht in het zorgstelsel.' - Foto: Babet-Hogervorst

Afgelopen maandag 20 maart gaven zestien zorgpartijen samen het geluid af dat er na jaren van matiging in de zorg weer ruimte is voor extra investeringen. ‘Dat politici graag een hoofdlijnenakkoord willen, begrijp ik wel. Dan komen ze wat betreft de zorguitgaven niet voor verrassingen te staan. Maar als iedereen 2,5 procent mag groeien, dan geeft dat de verkeerde prikkel. Dat beloont niet de goede instellingen die inzetten op zinnige zorg. Er zit zo veel lucht in het zorgstelsel. Wij ondersteunen zorgaanbieders die erin slagen om de onnodige zorg eruit te halen. Ze gaan daardoor wel terug in omzet.

1
262

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.