Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Video: Veilig actief in virtuele wereld

Mark van Dorresteijn
Ook ouderen vermaken zich steeds vaker met computergames. Serious gaming gaat verder dan puur vermaak. Hieronder enkele voorbeelden van serious gaming die horen bij het artikel: 'Veilig actief in virtuele wereld'. Het artikel is terug te vinden in het septembernummer van Zorgvisie.
Video: Veilig actief in virtuele wereld

Japanse ouderen

Rehabilitainment is de meest ontwikkelde variant van serious gaming in Japan. Hieronder enkele video’s waarin zichtbaar wordt hoe Japanse ouderen fit blijven. De games die de ouderen spelen zijn: Dodongadon (krokodillenmeppen), Drum Master en Thrilling Snake Buster RT.

Motek Medical

Een Nederlands bedrijf dat werkt aan de ontwikkeling van serious games is Motek Medical. Nieuwe technologie op het gebied van revalidatie is een van hun specialisaties. Hieronder twee video’s over Motek Medical. De eerste video laat een virtual reality opstelling zien waarbij rehabilitatie gecombineerd wordt met het besturen van een boot. De tweede video toont hoe beweging wordt gelezen door de computer.

Meer video’s van Motek Medical

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.