Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Videoconsult krijgt zelfde bekostiging als fysiek consult

Mark van Dorresteijn
De Nederlandse Zorgautoriteit heeft op 23 november de aangevulde dbc-zorgproducten, regels en tarieven voor de bekostiging van de medisch specialistische zorg in 2013 uitgebracht.
Videoconsult krijgt zelfde bekostiging als fysiek consult

Nieuw is dat bij een herhaalbezoek aan de medisch specialist nu ook een videoconsult op dezelfde manier bekostigd wordt als een fysiek consult. Tot nu toe telden alleen face-to-face consulten in de ziekenhuiszorg mee bij de vergoeding van een behandeling. Het eerste contact tussen een medisch specialist en een patiënt blijft wel altijd een fysiek consult.

Tarieven geneesmiddelen

Ook heeft de NZa de add-ons en tarieven van een aantal geneesmiddelen tegen kanker en groeihormonen vastgesteld die vanaf 2013 via de ziekenhuizen verstrekt worden. Het gaat om geneesmiddelen waarvan de Edith Schippers van VWS in augustus heeft besloten dat zij via het declaratiesysteem voor ziekenhuizen worden vergoed in plaats van via het declaratiesysteem van de extramurale farmacie.

Honorariumtarieven

Tot slot heeft de zorgautoriteit de tarieven van een aantal scopieën – zoals endoscopieën – gelijkgetrokken. Er is geen verschil in werklast tussen de verschillende soorten onderzoeken waarbij gebruik wordt gemaakt van een slang met camera, zo lieten de wetenschappelijke verenigingen weten. Op basis daarvan heeft de NZa een uniform honorariumtarief voor deze scopieën vastgesteld.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: NZa)

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.