Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VieCuri gaat plannen met ORTEC-software

Mark van Dorresteijn
Ziekenhuis VieCuri gaat op alle afdelingen in het ziekenhuis de personeelsplanningsoplossing ORTEC Harmony invoeren. Momenteel wordt er op de meeste afdelingen nog gewerkt met een verouderd systeem.
VieCuri gaat plannen met ORTEC-software

Het ziekenhuis koos voor ORTEC omdat twee ziekenhuisafdelingen al goede resultaten hebben geboekt met het systeem. Een andere reden was de mogelijkheid tot koppeling met het ERP-systeem van PinkRoccade Healthcare. ‘Dankzij de koppelingen is handmatige, dubbele invoer verleden tijd en hoeven mutaties niet meer uitvoerig gecontroleerd te worden’, zegt Dorine Jansen, projectleider implementatie.

Roosterbeleid

Op de meeste afdelingen wordt nu nog verschillend geroosterd, onder andere in Excel, vertelt Jansen. ‘Met de invoer van dit systeem nemen we tegelijkertijd ons hele roosterbeleid op de schop, zodat we straks ook echt efficiënter plannen, en nog belangrijker: we zeker zijn dat er volgens de cao wordt geroosterd en gewerkt.’

Operationeel

VieCuri verwacht vanaf begin 2013 al haar ruim 2800 medewerkers te roosteren in ORTEC Harmony. ‘Het belangrijkste is dus nu dat we het systeem operationeel krijgen. Naast de twee afdelingen die al met ORTEC Harmony werken, zitten nu twee andere afdelingen in de pilot-fase.’ (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.