Vijftig gemeenten melden niets over transitie

Ruim 120 gemeenten informeren hun burgers nauwelijks over de veranderingen in de zorg. Vijftig gemeenten melden zelfs helemaal niets over de decentralisatie. Dat blijkt uit een onderzoek van SIMgroep, e-dienstverlener voor de overheid.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Op veel websites van gemeenten vinden burgers slechts summiere informatie over de veranderingen in de zorg.
Op veel websites van gemeenten vinden burgers slechts summiere informatie over de veranderingen in de zorg. - Foto: ANP/Lex van Lieshout

De onderzoekers vroegen zich af hoe ver gemeenten zijn gevorderd in het informatie- en dienstverleningsvraagstuk rondom het decentralisatieproces. Nog niet ver, concluderen de onderzoekers. Ongeveer 68 procent van de gemeenten heeft kwalitatieve informatie vindbaar op de website en via de zoekmachine. Zij weten goed te vertellen wat de decentralisatie inhoudt, maar vertellen daarbij niet wat het voor de burger betekent.

In totaal scoren 120 gemeenten een zware onvoldoende. Vijftig gemeenten melden zelfs helemaal niets over de veranderingen in de zorg. ‘Noch via de homepage of een aparte subsite, noch via een item in de (sub)navigatie of een nieuwsbericht. Ook via

1
31

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

 1. Geachte lezer,
  De kans is groot dat schrijnende situaties tussen de wal en het schip vallen.Gemeentes behoren deze logistieke operatie afgerond te hebben voor 1 januari 2015.
  En welke andere mogelijkheden heeft de client nog meer na een grondige inventarisatie van de zorgvragen van de client.
  Kan hij zich laten bijstaan door een ombudsvrouw en/of vertrouwenspersoon?
  De gemeentes zijn nog lang niet klaar!
  Vriendelijke groet
  http://www.stgeerstelijnsklinieken.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.