Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VitalHealth en Ketenzorg Friesland maken volledige HIS-KIS koppeling

Annelies Vermeulen
VitalHealth en Ketenzorg Friesland hebben de afgelopen periode volledige HIS-KIS-koppelingen gemaakt bij een groot aantal eerstelijnspraktijken in Friesland. Dit is op basis van het VitalHealth KIS en het merendeel van de aanwezige HISsen die in Friesland worden gebruikt.
VitalHealth en Ketenzorg Friesland maken volledige HIS-KIS koppeling

Het betreft koppelingen met onder meerMedicom, Promedico-VDF, MIRA, MicroHIS en OmniHIS.Het resultaat van de OZIS-koppeling is een goed en volledig dossier in zowel het HIS als het KIS. Voorzover bekend is Friesland de eerste regio in Nederland waar dit nu op grote schaal operationeel is. Naast de al genoemde HISsen voor Friesland is er ook gewerkt aan een OZIS koppeling met Labelsoft, HetHIS en TetraHIS.

OZIS Ketenbericht

VitalHealth is als eerste KIS-leverancier zo ver dat de koppeling op basis van het OZIS Ketenbericht operationeel is met vrijwel alle HISsen. Het OZIS ketenzorgbericht is op dit moment de enige beschikbare communicatiestandaard die het mogelijk maakt om alle relevante gegevens die nodig zijn voor ketenzorg tweezijdig uit te wisselen.

“Regionale infrastructuren vragen om een specifieke inrichting en maken het van groot belang om tijdig en veel met elkaar te schakelen”, zegt manager Durkje Visser van Ketenzorg Friesland. “De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het VitalHealth en ons meer inspanning heeft gekost dan van te voren was verwacht. Echter mede dankzij inspanningen en vastberadenheid van zowel de HIS-leveranciers, VitalHealth, als onze eigen organisatie en achterban is het gelukt.” (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Gezondheidscentrum Dillenburg start met KIS van VitalHealth

STIELO kiest voor KIS van VitalHealth

Ketenzorg Friesland kiest voor VitalHealth

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.