Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vitatron onderzoekers genomineerd voor Europese prijs

De Nederlandse uitvinders Malcolm Begemann, Wim Boute en Marijn Van Gemert zijn genomineerd voor de ‘European Inventor of the Year 2007 Award’ in de categorie Industrie. De nominatie is voor een uitvinding die een pacemaker in staat stelt om de hartfrequentie automatisch aan te passen aan de behoefte van individuele patiënten
Vitatron onderzoekers genomineerd voor Europese prijs

The European Inventor of the Year award is ingesteld door de Europese Commissie en de European Patent Office (EPO) om uitvinders en uitvindingen te erkennen die een belangrijke en blijvende bijdrage hebben geleverd aan technische ontwikkelingen in Europa en daarmee Europa’s economische positie hebben versterkt.

Viatron

De uitvinders bereikten hun doorbraak in 1995 toen ze bij het Nederlandse Vitatron, een dochteronderneming van de medisch technologische gigant Medtronic, werkten. Volgens Vitatron is de verkoop van hun pacemakers meer dan verdubbeld sinds de introductie van deze nieuwe technologie

Pacemaker

“De bestaande pacemakers fungeerden als een soort veiligheidsnet om te voorkomen dat mensen flauwvielen en zich door vallen verwondden, maar zij konden niet de optimale hartfrequentie leveren als patiënten inspanningen verrichtten,” aldus Malcolm Begemann, één van de uitvinders. Daarop ontwikkelde zij een product dat de hartfrequentie wél kan aanpassen aan de individuele fysieke behoeften, zodat de levenskwaliteit van pacemakergebruikers kan worden verhoogd. (ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.