Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Vleermuizen in het Slingeland Ziekenhuis

Mark van Dorresteijn
In 2010 zijn negen vleermuizen aangetroffen in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Op zondag 2 januari 2011 werd opnieuw een vleermuis in de gangen van het ziekenhuis gevangen. Dat meldt Saskia de Ree, woordvoerder van het ziekenhuis.
Vleermuizen in het Slingeland Ziekenhuis

“Het ziekenhuis staat aan de rand van het bos en daar zijn over het algemeen vleermuizen. Een ingang ter grootte van een twee-euro-muntstuk is al genoeg voor de beestjes om binnen te dringen.” De woordvoerder verzekert dat de vleermuizen echt niet aan het plafond van het ziekenhuis hangen. “Af en toe vliegt er een vleermuis binnen en deze fladderen geschrokken rond in bijvoorbeeld het souterrain of een afdelingsgang.” Actie ondernemen tegen de indringers is niet mogelijk. “Vleermuizen zijn heel erg beschermd, dus wij mogen ze alleen vangen en weer buiten zetten.”

Geen gevaar

De Ree verklaart tot slot dat er geen patiënten in gevaar zijn gekomen. “Patiënten lopen pas gevaar als ze in contact komen met een vleermuis, maar daar is nooit sprake van geweest.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Muggen plagen Onze Lieve Vrouwe Gasthuis

Operaties uitgesteld door fruitvliegje

Ongedierte legt operatiekamers Lelystad plat

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.