Voetelink verdedigt 236 miljoen schadevergoeding aan Erasmus

Vandaag debatteert de Kamer over de schadevergoeding aan het Erasmus MC. Het ministerie van VWS moet het Erasmus MC 235,9 miljoen euro betalen, de hoogste schadevergoeding in de zorg die ooit door de Nederlandse staat is uitgekeerd. Vastgoedexperts zetten vraagtekens bij dit bedrag in een artikel in het februarinummer van Zorgvisie-magazine. Erasmus MC-bestuurder David Voetelink is er juist erg blij mee.
voetelinkdavid400.jpg
Foto: Erasmus MC

Het advies waarover de Kamer vandaag spreekt en dat advocatenkantoor NautaDutilh en accountancybureau Deloitte vorig jaar oktober presenteerden, bevat een eenduidige conclusie. Het Erasmus MC is benadeeld door minister Schippers toen zij de toezegging van 100 miljoen euro introk die haar voorganger Ab Klink aan het ziekenhuis had gedaan. De schade die hierdoor is aangericht moet gecompenseerd worden en bedraagt bijna 236 miljoen euro. In het komende nummer van Zorgvisie wordt de hoogte van deze compensatie in twijfel getrokken. Zo is het Erasmus het enige ziekenhuis dat ooit van nadeelcompensatie gebruik heeft kunnen maken en zijn in de berekening onderhoudskosten

0
161

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.