Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vooraf gegeven online informatie op maat zorgt voor beter begrip patiënt

Mario Gibbels
Wat zijn de effecten van online informatie op maat? Daar ging de scriptie over die de scriptieprijs online hulp 2009 heeft gewonnen. De prijs van €1250 werd uitgereikt door juryvoorzitter Lodewijk de Waal.

De winnende scriptie van Paulien van Dorsten beschrijft de effecten van online informatie op maat ter voorbereiding van een adviesgesprek over erfelijk borstkanker. Als mensen voorafgaand aan een adviesgesprek op de persoonlijke situatie afgestemde informatie krijgen via internet, dan heeft dit een positief effect op het kennisniveau na afloop van het adviesgesprek en op de door de adviesvrager ervaren controle.

Mindfullnes

Andere genomineerde scripties beschreven de bruikbaarheid en het effect van een online mindfullnes-training en een evaluatie van een internetbehandeling voor cannabisproblematiek. De scriptieprijs is opgezet om te stimuleren dat kennis over online hulpverlening ontwikkeld en verspreid wordt. De scriptieprijs is een initiatief van stichting e-hulp.nl, kenniscentrum voor online hulp. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.