Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Voormalig directeuren iSoft voor de rechter

Mark van Dorresteijn
Drie voormalig topmanagers van iSoft hebben geprobeerd om miljoenen te verdienen door beurshandelaren te misleiden. Het complot werd openbaar door klokkenluider en controller van het bedrijf, Ian Storey. Dat meldt E-health Insider.
Voormalig directeuren iSoft voor de rechter

Storey ontdekte een aantal niet kloppende rekeningen in het bedrijf en attendeerde accountants van Deloitte op de fouten.

Aandelenkoers en bonus

Voormalig bestuurder van iSoft, Timothy Whitson, is nu beschuldigd door toezichthouder Financial Services Authoriry van het opzettelijk verspreiden van valse informatie aan de markt om de aandelenkoers van het bedrijf en zijn eigen bonus te verhogen. Ook Stephen Graham, oud commercieel directeur, en John Whelan, financieel directeur, zijn aangeklaagd voor betrokkenheid. Alle drie ontkennen de aanklacht. Wanneer zij schuldig worden bevonden hangt een maximale celstraf van zeven jaar boven hun hoofd.

Rechtszaak

De rechtszaak gaat over een contract van ruim 54 miljoen pond om een e-health systeem te leveren aan de Irish Health Service. In februari 2003 kreeg iSoft te horen dat zij waarschijnlijk het systeem mochten leveren. Daarop is het contract alvast in de boeken gezet. Dit mocht echter pas in 2005, toen het contract getekend werd.

Aanklager Richard Latham zegt tijdens de rechtszaak dat het complot lange tijd heeft bestaan. ‘Sinds de eerste stappen, was er een continue noodzaak om misleiding vol te houden. De drie probeerden ervoor te zorgen dat de waarheid nooit boven tafel kwam.’

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP )

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.