Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vrijspraak voor verdachte therapeut

Een voormalige therapeut van de Gelre ziekenhuizen locatie Apeldoorn die werd verdacht van ontucht met een patiënte, is door de rechtbank in Zutphen vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie (OM) had 2 weken geleden nog 1 jaar gevangenisstraf geëist tegen de 59-jarige Gerlof van der V. uit Wichmond.
Vrijspraak voor verdachte therapeut

Het vermeende slachtoffer is een vrouw die in 2009 op 18-jarige leeftijd werd opgenomen op de psychiatrische afdeling van de Gelre ziekenhuizen. Na haar opname kreeg de patiënte weerbaarheidstrainingen. De man heeft haar daar met de auto gebracht. In de auto zou het meermalen tot seksueel contact zijn gekomen. Van der V. is na de aangifte op staande voet ontslagen.


Ontucht

Hoewel de rechtbank het uiterst onbetamelijk vindt dat de man buiten zijn werk om contact met het meisje onderhield, is er geen bewijs voor de ontucht. Het belangrijkste bewijs waren sms-berichten, maar die waren door de aangeefster uitgetikt en aan de politie gegeven. In de telefoon van de verdachte is niets aangetroffen. Ook getuigenverklaringen van de ouders van de jonge vrouw waren niet genoeg: zij hebben geen seksuele handelingen gezien. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.