Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

VUmc krijgt nieuwe longchirurg in ruil voor twee oude

Het VUmc trekt hartlongchirurg Jaap Kloek aan uit het AMC. Twee longchirurgen verlaten het VUmc. Longchirurg Rick Paul blijft.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
VUmc krijgt nieuwe longchirurg in ruil voor twee oude
Foto: Lex van Lieshout

Dat maakt het Amsterdamse ziekenhuis vandaag bekend.

Cardiothoracale chirurgie

Kloek is meteen begonnen. Hij brengt zijn dertigjarige expertise in en zal naast opereren ook bijdragen aan de opleiding van artsen. In februari werd de longchirurgie ondergebracht bij de afdeling cardiothoracale chirurgie onder leiding van Alexander Vonk.

Vertrek

Het team van Alexander Vonk en Jaap Kloek zal nauw samenwerken met de longartsen van VUmc onder leiding van Anton Vonk Noordegraaf. Twee longchirurgen vertrekken naar het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis en het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Longchirurg Rick Paul blijft. Het VUmc is inmiddels gestart met de werving van nieuwe longchirurgen.

0
94
Carina van Aartsen
Carina van Aartsen
http://www.zorgvisie.nl
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.