Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VvAA biedt mediation voor zorgprofessionals

Zorgprofessionals en zorginstellingen kunnen bij conflicten sinds begin deze maand gebruik maken van zorgspecifieke mediation. Ledenorganisatie VvAA biedt deze dienst aan.

VvAA gaat de markt voor mediation op met zeven geregistreerde mediators in vaste dienst en een groot aantal mediators uit een door VvAA opgebouwd extern netwerk. Deze bemiddelaars hebben zich gespecialiseerd in de zorgwereld. “Conflicten in de medische sector zijn vaak complex”, zegt hoofddirecteur Herman van Hemsbergen van VvAA. “Daarnaast is de medische wereld klein en reputaties zeer waardevol en kwetsbaar. Belangrijke redenen waarom je liever met behulp van mediation dan van de rechter een conflict wilt oplossen. We zitten al 85 jaar in deze wereld en hebben veel ervaring met de bemiddeling en advies rond conflicten. We weten dus wat er speelt en met mediation voorzien we in een grote behoefte.”

Conflict

Naast mediation biedt VvAA workshops en seminars voor conflictpreventie, bemiddeling bij eenzijdige belangenbehartiging en rechtshulp aan. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

‘Nma en NZa moeten zich buigen over conflict Assen’

Bestuur en artsen Vitalis botsen over behandeling

Bussemaker: Inspectie had naar artsen moeten luisteren

Communicatie arts en verpleegkundige vaak verstoord

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.