Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

VvAA roept op tot bedaardheid in contact tussen verzekeraars en zorgverleners

Redacteur Skipr, Zorgvisie en Qruxx
Bedaardheid is nodig in het contact tussen zorgverzekeraars en zorgaanbieders om het vertrouwen te verbeteren. Nog maar enkele maanden na het tekenen van het Integraal Zorgakkoord (IZA) ziet Hans van der Schoot, directeur van de VvAA, zorgverzekeraars met gestrekt been de contractonderhandelingen voor 2023 ingaan. De boze reacties die hij hierop krijgt, snapt hij, maar hij roept op de rust te behouden.
Hans van der Schoot VvAA
Premium

Van der Schoot, in het

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Wat een Polder verhaal is dit. Wraakgevoelens ontstaan door onmacht en onrecht. Dat dan maar kanaliseren door een juridisch traject te starten?!
   Zeker voor kleine zorgaanbieders is dat financieel niet op,te brengen. Een juridisch traject kost makkelijk 10.000 euro en dan ben je nog niet eens in de rechtszaal. Een rechtszaak kost snel 15.000 tot 20.000 euro. Al deze kosten maal het aantal zorgverzekeraars in Nederland (11 stuks in 2023) kom je op een prijskaartje van 100.000 tot 200.000 euro. Per zorgaanbieder!!!
   Dan kost niet-gecontracteerde zorg leveren iedereen (burger, zorgaanbieders en zorgverzekeraars) minder dan een juridisch traject starten.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.