Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Waarschuwing en berisping plastisch chirurg

Het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Eindhoven heeft plastisch chirurg Martin J. uit Helvoirt een berisping gegeven voor het tekortschieten van medische nazorg en een waarschuwing voor gebrekkige communicatie naar een patiënt.

Dit naar aanleiding van klachten van twee patiënten. Een derde klacht werd door het college afgewezen. Het college stelde een 34-jarige vrouw uit Ede in het gelijk bij haar verwijt dat de plastisch chirurg haar niet snel genoeg had doorverwezen naar een oogarts voor complicaties na een ooglidcorrectie. De vrouw kreeg een ernstige ontsteking en raakte aan een oog blind. Tijdens de zitting had de plastisch chirurg zijn fout al toegegeven en excuses aangeboden. Het college vond dat de arts het risico van acuut gevaar had moeten onderkennen en gaf hem een berisping. Ivar Goedings, advocaat van de vrouw, kondigde aan namens zijn cliënte de arts aansprakelijk te stellen en een schadeclaim in te dienen.

Gebrekkige communicatie

Een 43-jarige vrouw uit Etten-Leur verweet de plastisch chirurg bij haar in 2004 een geïnfecteerde borstprothese zonder verdoving te hebben weggehaald. De chirurg stelde de vrouw wel lokaal te hebben verdoofd. De vrouw kreeg destijds de borstvergroting via een televisieprogramma van SBS6. Het college stelde vast dat de patiënte wel degelijk was verdoofd en dat J. medisch gezien juist had gehandeld. Wel kreeg de plastisch chirurg een waarschuwing over de gebrekkige communicatie tijdens en na de ingreep. Ook waren de bijkomende financiële verplichtingen vooraf niet helder voor de patiënte. (ANP)

Lees ook:

Tuchtcollege schorst cardioloog voorwaardelijk

Alternatieve arts geschorst

Omstreden oogarts over kort geding

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.