Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wachtlijsten jeugdzorg blijven groeien

Duizenden kinderen wachten meer dan negen weken op hulp. Het lukt de provincies niet de wachtlijsten in de jeugdzorg weg te werken. Dat schrijft het Nederlands Dagblad gisteren.

Ruim 3300 kinderen wachten volgens de krant al langer dan negen weken op professionele hulp. Een jaar geleden waren dat er nog 2065. De maximale wachttijd voor de jeugdzorg zou negen weken moeten zijn.

Wachtlijsten zorg

De krant baseert zich op nog niet gepubliceerde cijfers van alle provincies behalve Friesland en de stadsregio’s Amsterdam, Rotterdam en Haaglanden. Begin vorig jaar stonden 414 kinderen op de wachtlijst.

Problemen jeugdzorg

Door een miljoeneninjectie van oud-staatssecretaris van Volksgezondheid Clémence Ross-Van Dorp (CDA) waren de wachtlijsten toen zo goed als weggewerkt. Sinds het aantreden van minister voor Jeugd en Gezin André Rouvoet (ChristenUnie) liepen de wachtlijsten op naar een piek van boven de vierduizend in oktober. Begin dit jaar trok Rouvoet veertig miljoen euro uit om de wachtlijsten weg te werken.

Geld wachtlijsten

Begin februari bleek dat de ene provincie er wel in slaagt de wachtlijsten weg te werken en de andere niet. Rouvoet eiste toen van de provincies een verklaring voor deze verschillen. Ook stelde hij voor dat ze beter gebruik maken van elkaars ervaring. Hij liet toen weten niet van plan te zijn meer geld beschikbaar te stellen om de opgelopen wachtlijsten weg te werken. (Nederlands Dagblad)

Lees ook:

Wachtlijsten jeugdzorg op verschillende manieren geteld

Jeugdzorginstellingen Gelderland gaan samenwerken

Miljoenen voor problematische wachtlijst jeugd lvg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.