Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Waterlandziekenhuis stopt met rugkliniek

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het Waterlandziekenhuis in Purmerend sluit zijn rugkliniek. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.
Waterlandziekenhuis stopt met rugkliniek

Reden is het ontslag van orthopedisch chirurg Cees de Bruin. Het aantal klachten tegen de orthopedisch chirurg is inmiddels gestegen tot 84.

Omstreden

In ‘Rugcentrum Waterland’ in Volendam verrichtte de orthopedisch chirurg zijn omstreden wervelkolomoperaties. Eind vorige week werd bekend dat het ziekenhuis de orthopedisch chirurg de toegang heeft ontzegd vanwege nalatigheid en onzorgvuldig opereren. Dit weekend liet De Bruin via zijn woordvoerder weten tegen zijn ‘ontslag’ in beroep te gaan. Hij ziet niet in waarom hij geen andere operaties meer zou mogen uitvoeren. De Bruin werkte de helft van zijn tijd in de gespecialiseerde rugkliniek en de andere helft op de afdeling algemene orthopedie in Purmerend. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees meer:

Waterland orthopeed verzet zich tegen ontslag

Waterlandziekenhuis ontslaat falende orthopeed

Zes claims tegen orthopeed Waterlandziekenhuis

Zorgvisie Magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

3 REACTIES

  1. Natuurlijk Anke, is bovenstaand bericht een onnozel verzinsel van een niet bestaande professor, Cees de Bruin zou uit zijn ambt moeten worden gezet, en waar mogelijk aansprakelijk moeten worden gesteld voor de schade die hij de patienten heeft toegebracht.

  2. Lees alle reacties
  3. het zou verstandige zijn de chirurg een andere baan binnen het ziekenhuis aan te bieden binnen het ziekenhuis inplaats van hem te ontslaan. de kans is bij zijn ontslag groter dat het meer gevaar op leverd als hij in dienst van een ander ziekenhuis zou komen waar die praktijken verder gaan in het verleden was dat ook zo kijk maar naar de duitse chirurg vanuit het twentse ziekenhuis die gewoon zijn gang kon gaan onder een andere beroepsnaam.in duitsland. en het amc ziekenhuis in amsterdam. waar hij nu praktijk houdt.het zou ook mogelijk zijn als de raad van bestuur hem doorsluist naar een ander ziekenhuis waar hij onder controlle aan de gang zou kunnen gaan in een soort gelijke beroep.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.