Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘We wilden ons wel eens laten beoordelen door een deskundige jury’

Mario Gibbels
GGD Amsterdam won vorig jaar met het project Chlamydia Screening Implementation de Spider Award. Projectcoördinator Rik Koekenbier blikt terug.

Waarom hebben jullie meegedaan aan de Spider Award?

“Omdat we het wel interessant vonden om ons ict-project eens te laten beoordelen door een deskundige jury op het gebied van zorgict. Wij zijn als GGD Amsterdam natuurlijk van huis uit geen ict-bedrijf. Bovendien wilden we ook kenbaar maken dat ons systeem behalve voor chlamydia ook voor andere ziektes gebruikt zou kunnen worden. Het maakt het mogelijk om met de inzet van weinig menskracht grootschalig onderzoek te doen.”

En toen werden jullie ook nog eens genomineerd

“Ja, dat was wel een verrassing. Ik vond het best spannend. De twee andere genomineerden waren mooie, praktische producten. Ons verhaal was wat gecompliceerder.”

Maar toch wonnen jullie de Spider Award.

“We hebben heel veel leuke reacties gehad. ICTzorg heeft een persbericht rond gestuurd, wij hebben zelf een persbericht rondgestuurd. Veel mensen lieten ons weten dat ze verrast waren over wat er allemaal aan ict achter het project zat.”

Levert zo’n prijs ook nog wat op?

“Het systeem is nog niet overgenomen door andere partijen. GGD Nederland heeft wel interesse getoond maar wacht waarschijnlijk de evaluatie af waar we nu mee bezig zijn.”

En hoe gaat ’t nu verder?

“Dat is afhankelijk van de reactie op de evaluatie. Mogelijk wordt de screening landelijk uitgerold of alleen in de grote steden. De resultaten zijn in ieder geval positief. Veel jongeren laten ons weten dat ze dit veel laagdrempeliger vinden dan naar de huisarts toe stappen.” (ICTzorg – Mario Gibbels)

Opgeven voor de Spider Award

Heeft u een innovatief zorgictproject? Geef u dan op voor de Spider Award. U kunt hier meer informatie vinden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.